Ohjeita matkoille ja retkille lähtijöille

1.Tutustu ohjelmaan

• Jäsentapaamisten yhteydessä saat aina viimeisen tiedon.
  • Retki-ja matkasuunitelmat pyritään esittämään kesä- ja joulukaudella yhdistyksen kotisivulla sekä toimintakauden esitteessä.

2. Imoittaudu

A. Jäsesentaapaamisten yhteydessä

• Omalla allekirjoituksella tai puhelinnumerolla lähtijäluettoloon haluamasia matkaan tai tapahtumaan (vältä useita ilmoittautumisia samalle matkalle)
  • Imottautumiskansiosta löydät kunkin tapahtuma tiedot: päivämäärä,lähtöaika,viimeinen ilmoittautumispäivä,matkanhinta-ja maksuohjeet,tilinumero sekä viitenumero valitsemaasi matkaan.
  • Mahdollinen osanottajamäärä ilmoitetaan etukäteen erilaisten enakkoon tehtävien paikka varausten takia.

B. Sähköpostilla tai puhelimella tapahtuman järjetäjälle

Matkat: Paula Kyllästinen :paula.kyllastinen@gmail.com tai

Teatterit: Helena Sipola: helena.sipola@gmail.com tai

C. Imottautumisen sitovuus ja maksut

• Imottautuminen on pääsääntöisesti sitova.
  • Maksetun makan peruuntuessa eräpäivän jälkeen,ei maksua pääsääntöisesti palauteta. Jos tilalle saadaan toinen henkilö (voi pikkeustapauksessa olla "ei jäsen")tai ruokapaikka/teatteri ei peri maksua, voidaan maksu tai osa siitä palautaa.
  • Esteen sattuessa, tee ilmoitus matkavastaavalle mahdollisimman pian.
  • Matkatoimistojen kautta tilattujen matkojen  osalta noudatetaan yleisiä matkatoimistoa koskevia ohjeita ja toimiston omia eritysehoja

Pelkkä matkan maksaminen ilman ennakkoilmoittautuminen ei  oikeuta osallistumista ko.tapahtumaan. Esim. liput,ruokailu  ja  bussi tilataan ennakkoilmoitusten perusteella.

3. Vakuutukset

Tarkasta ennen matkaa, että vakuutuksesi ovat kunnossa.                    Ainostaan näin voit varautua jos sairastut matkalla tai satuu                tapaturma mahdollisista ylimääräisistä kuluista tai peruuntuu              tai keskeyty. Kysy vakuutusyhtiöltä mitä vakuutuksesi kattaa.

Varmista aina matkan peruutus turva

• Jokainen tapahtumiin/matkoihin osallistuja on mukana omalla vastuullaan
  • Tarkista matkavakuutuksesi korvausperusteet ja voimassaoloaika
  • Tarvittaessa tee erillinen vakuutus ennen uutta matkaa. Erityisen tärkeää tämä on ulkomaan matkoilla.
  • Ulkomaan matkat tehdään aina vastuullisen matkanjärjetäjän kanssa

Yhdistyksen vastuu

• Yhdistyksellä tai sen toimijoilla ei ole korvausvelvollisuutta tapahtumien järjestäjänä,ryhmän kokoojana tai sen ohjaajana.
  • Bussimatkan yhteydessä pakollinen liikennevakuutus korvaa ajonaikana bussin sisällä tapahtuneet henkilö,-ja liikennevahingot. Korvauksen ulkopuolelle voi jäädä tapauksesta riippuen liikenne-esteen vuoksi myöhästyminen jatkoyhteydestä ja siihen liittyvistä lisä kuluista.
  • Sairauden tai muun syyn johdosta voi jäsen ottaa matkalle läheistensä luvalla/vaatimana avustajan yhdistykseen kuulumattoman henkilön. Avustajan matkan hinta on alentamaton.

4. Museokortti

• Tapahtuman tiedoissa, jäsentilaisuudessa ja verkkosivuilla on mainittu,mikäli kortti oikeuttaa alennettuun osallitumismaksuun.
  • Jos yhdistyksen museo tai muu käynti on järjetetty kokonaispakettina,sisältäen kuljetuksen,sisäänpääsyn ja opastuksen, ei museokorttia hyvitetä osallistumismaksussa.
  • Pääkaupunki seudulla järjestettävät museo ym muut käynnit,joihin yhdistys tilaa pelkän opastuksen,peritään osallistumismaksuna opstuksen kulut. Jäsen kustantaa itse sisäänpääsyn,joko maksaen tai käyttäen museokorttia.

Muuta muistettavaa

Varmista, että ulkomaanmatkoilla on mukana voimassa  oleva             passi tai henkilökortti

Varmista,että tarvitsemasi lääkkeet ovat makana ja ilmoita jos           sinulla on jokin erikoisruokavalio,ainakin kotimaan matkoilla.

HYVÄÄ JA TURVALLISTA MATKAA KAIKILLE

ANNA PALAUTETTA TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI